Oppskrift
Nøttebrød
45 minutter Enkel
Beskrivelse
Delikate brød med valnøtter og sesamfrø. Passer perfekt å servere til supper, salater eller en god gryterett. Smaker helt fantastisk nybakt med litt ekte meierismør på.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 Porsjoner
50 g
gjær
1 ts
salt
5 dl
TINE Kulturmjølk
2 ts
honning
2 ss
TINE® Meierismør
3 dl
valnøtter (lett delte)
1 dl
sesamfrø
600 g
hvetemel
Pensling:
1 stk
sammenvispet egg
Dryss:
2 dl
havregryn
Slik gjør du
- 1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- 2. Lunk melken og smuldre gjæren i den. Ha i salt, honning og smeltet smør, valnøttkjerner og sesamfrø. Bland alt godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig. La deigen heve under plast på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.
- 3. Del deigen i to, og trill hvert emne til runde brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong. La brødene etterheve på en smurt stekeplate eller bakepapir under plast på et lunt sted.
- 4. Pensle med sammenvispet egg eller vann og dryss over havregryn. Stek brødene på nederste rille i stekeovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødene på rist.
Det er koselig å gi bort nybakte brød i "vertinnegave". Pakk brødene pent inn med silkepapir og bånd og skrive et hyggelig kort. Det kommer til å bli satt stor pris på.