Oppskrift
Nanbrød med yoghurt
90 minutter Enkel
Beskrivelse
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
6 Porsjoner
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
2 ss
sukker
25 g
gjær (1/2 pk)
1 ts
salt
2 ts
bakepulver
4 ss
olivenolje
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Yoghurt Naturell
600 g
hvetemel (ca. 10 dl)
1 ss
garam masala ev. kummin eller koriander
Slik gjør du
- 1. Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
- 2. Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
- 3. Sett stekeovnen på 275 °C.
- 4. Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
- 5. Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.
Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø.