Oppskrift

Myk krydderkake med tyttebær

80 minutter Enkel 60 minutter
Beskrivelse
Lettbakt kake som passer godt til jul. Tyttebærene gir god smak sammen med krydderet. Kaken er saftig, og holder seg lenge.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
100 g
TINE® Meierismør
2 dl
sukker
2 stk
egg
1 dl
TINE® Lettrømme 17 %
½ dl
tyttebærsyltetøy
3 dl
hvetemel
1 ss
kanel
1 ss
malt nellik
1 ts
malt ingefær
1 ts
bakepulver
1 ss
TINE® Meierismør til formen

Utstyr

Randform, 1,5 liter

Slik gjør du

  1. 1. Til denne krydderkaken trenger du en randform som rommer ca. 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. 2. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør kraftig. Rør i rømme og syltetøy. Bland mel, kanel, malt nellik, malt ingefær og bakepulver. Tilsett melblandningen, og rør til det blir en jevn og glatt deig.
  3. 3. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.

#1: Bruk romtemperert smør.

#2: Kaken holder seg godt i kjøleskapet, men kan også fryses.

Laster ...