Oppskrift

Moussaka med Cottage Cheese

60 minutter Enkel
Beskrivelse
Du har kanskje vært i Hellas og spist denne klassikeren? Du lager den enkelt hjemme og med denne oppskriften er det et supert alternativ til middag.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

KJØTTSAUS

1 stk
løk
1 stk
rød paprika
3 stk
hvitløksfedd
1 ss
TINE® Meierismør
400 g
karbonadedeig
2 ss
tomatpuré
4 dl
hakkede hermetiske tomater
1 ss
Dijonsennep
4 ss
hakket persille
1 ss
worcestershiresaus

OSTESAUS

½ l
TINE® Yoghurt Naturell
3 dl
TINE® Mager Cottage Cheese
½ ts
revet muskat
1 dl
revet parmesan
1 dl
revet Jarlsberg Lite
2 stk
egg
1 stk
aubergine

TIL SERVERING

2 stk
vårløk
20 stk
cherrytomater
1 pose
salatblanding
½ stk
sitron
2 ss
olivenolje
4 dl
sorte oliven

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 3 minutter. Ha i karbonadedeigen og brun i ca. 5 minutter mens den hakkes i biter.
  2. 2. Rør inn tomatpuré, hermetiske tomater, sennep, persille og worcestersaus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Du kan droppe kjøtt helt i denne retten og bruke bønner i stedet. Vend inn kokte bønner i tomatsausen på slutten av koketiden.

  3. 3. Kjør yoghurt, Cottage Cheese, muskat, parmesan, Jarlsberg® og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn saus.
  4. 4. Del aubergine i skiver og stek skivene på begge sider i en teflonpanne til gylne. Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus.
  5. 5. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til overflaten er gyllen.
  6. 6. Finsnitt vårløk og del tomater i to. Vend med salat, sitronsaft og olivenolje. Server salat og oliven til moussaka.

Bytt gjerne ut karbonadedeigen med kvernet lammekjøtt som i originalen.

Laster ...