Oppskrift
Moussaka med Cottage Cheese
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Du har kanskje vært i Hellas og spist denne klassikeren? Du lager den enkelt hjemme og med denne oppskriften er det et supert alternativ til middag.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
KJØTTSAUS
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
3 stk
hvitløksfedd
1 ss
TINE® Meierismør
400 g
karbonadedeig
2 ss
tomatpuré
4 dl
hakkede hermetiske tomater
1 ss
Dijonsennep
4 ss
hakket persille
1 ss
worcestershiresaus
OSTESAUS
½ l
TINE® Yoghurt Naturell
3 dl
TINE® Mager Cottage Cheese
½ ts
revet muskat
1 dl
revet parmesan
1 dl
revet Jarlsberg Lite
2 stk
egg
1 stk
aubergine
TIL SERVERING
2 stk
vårløk
20 stk
cherrytomater
1 pose
salatblanding
½ stk
sitron
2 ss
olivenolje
4 dl
sorte oliven
Slik gjør du
- 1. Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 3 minutter. Ha i karbonadedeigen og brun i ca. 5 minutter mens den hakkes i biter.
- 2. Rør inn tomatpuré, hermetiske tomater, sennep, persille og worcestersaus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Du kan droppe kjøtt helt i denne retten og bruke bønner i stedet. Vend inn kokte bønner i tomatsausen på slutten av koketiden.
- 3. Kjør yoghurt, Cottage Cheese, muskat, parmesan, Jarlsberg® og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn saus.
- 4. Del aubergine i skiver og stek skivene på begge sider i en teflonpanne til gylne. Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus.
- 5. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til overflaten er gyllen.
- 6. Finsnitt vårløk og del tomater i to. Vend med salat, sitronsaft og olivenolje. Server salat og oliven til moussaka.
Bytt gjerne ut karbonadedeigen med kvernet lammekjøtt som i originalen.