Oppskrift

Morsomme bolledeigfigurer

90 minutter Enkel
Beskrivelse
Boller trenger ikke bare se ut som boller pleier. Vi utfordrer deg med denne oppskriften å lage morsomme figurer basert på denne deilige og saftige bolledeigen. Slipp fantasien løs.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
100 g
TINE® Meierismør
4 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
50 g
gjær (dvs. 1 pakke)
1 dl
sukker
½ ts
kardemomme
½ ts
salt
1 l
ca hvetemel (ca 600 g)

Pynt:

2 dl
rosiner

Pensle med:

1 stk
egg

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. 2. Smelt smøret og ha i melken. La det bli så vidt lunkent. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over den lunkne væsken og rør ut gjæren (du kan også bruke et glass til å røre ut gjæren). Ha i sukker, kardemomme, salt og så mye mel til at deigen blir jevn og glatt, passe fast og ikke altfor klissete.
  3. 3. Sett bolledeigen til heving under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
  4. 4. Ha deigen på et melet bakebord og kna den godt. Del den i antall boller etter hva du måtte ønske å forme av den. Slipp fantasien løs og lag små eller store former, ansikter, kone/mann, bamser, bil o.l. Pynt med rosiner.
  5. 5. Legg figurene på stekebrettet med bakepapir, dekk dem med plast og la de deilige bollene etterhve på et lunt sted i ca 20 minutter.
  6. 6. Før du steker bolledeigfigurene må du huske å pensle dem med litt egg. Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter, til de har fått en lekker og gyllen farge. Avkjøles på rist. Et tips for å sjekke om de er ferdige er å forsiktig banke på baksiden av en av bollene. Dersom du hører en hul lyd, er de ferdig.

Det er ingenting i veien med å bruke pepperkakeformene på en bolledeig, bare du ikke kjevler deigen for tynn. Men det morsomste er å ta hendene fatt og se hvilke fantasifulle former du kommer opp med. Pynt gjerne med melisglasur og rosiner.

Laster ...