Oppskrift

Mor Monsen

60 minutter Enkel
Beskrivelse
Mor Monsen er myk og saftig, og har en mild sitronsmak. I tillegg er den veldig enkel å lage.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
300 g
TINE® Meierismør
300 g
sukker
8 stk
egg
1 stk
sitron
300 g
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 ss
TINE® Meierismør til langpannen
100 g
mandler
100 g
korinter
50 g
perlesukker

Utstyr

Langpanne på 20 x 40 cm

Slik gjør du

  1. 1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. 2. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Riv skallet av sitronen.
  3. 3. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Visp eggehvite stiv og bland forsiktig i røren.
  4. 4. Hakk mandler. Smelt smør. Pensle langpannen med smør, og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i langpannen. Fordel mandler, korinter og perlesukker over.
  5. 5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl og skjær i pene firkanter eller snipper.

Kaken holder seg god i kjøleskapet. Del den i biter, og oppbevar den i en tett boks. Den kan også fryses.

Laster ...