Oppskrift

Monkey bread

40 minutter Enkel 25 minutter
Beskrivelse
En variasjon på den populære pull apart-desserten, der bolledeig rulles i smeltet smør med sukker og kanel, og stekes i brødform. Vår oppskrift er en kjapp versjon, som er perfekt hvis du har brødrester! 1 brød gir ca. 12 skiver.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
½ stk
gammelt brød , helst loff
250 g
TINE® Meierismør
2½ dl
sukker
2 ss
malt kanel

Til servering

3 ss
honning
3 dl
Kesam® Vanilje

Utstyr

liten brødform på ca. 20x10 cm

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 180 °C. Smelt smør på lav varme og rør inn sukker og kanel.
  2. 2. Del brødet i små biter, du kan bruke en kniv eller rive med hendene. Vend brødbitene i smørblandingen, slik at hver bit blir bløt.

    Du kan også bevare brødet helt og skjære ruter dypt ned i brødet, uten å kutte gjennom brødet. Dytt hele brødet ned i en ildfast form og hell smørblandingen ned i furene. Stek som beskrevet.

  3. 3. Press blandingen godt ned i en liten brødform (20 x 10 cm), det skal være skikkelig sammenpakket. Stek i ovnen til gyllent, ca. 25 minutter. Avkjøl slik at brødet setter seg og skjer i skiver. Server med honning og Kesam®.

Bruk muffinsformer heller enn brødform, husk bare å redusere steketiden til ca. 10 minutter.

Laster ...