Oppskrift

Middagsbowl med kylling

50 minutter Enkel
Beskrivelse
Å servere hele middagen i én porsjonsbolle er ikke bare populært, det er også praktisk. Kylling og quinoa med ovnsbakte rotgrønnsaker, grønnkålpesto og rømme er et godt sted å starte.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

2 stk
kyllingfileter
½ ts
salt
¼ ts
pepper
2 stk
gulrøtter
¼ stk
kålrot
1 stk
persillerot
1 stk
søtpotet
2 ss
TINE® Meierismør
2 ss
olivenolje
2½ dl
quinoa

GRØNNKÅLPESTO

4 dl
hakket grønnkål
2 stk
hvitløksfedd
½ stk
sitron
½ stk
chili
1½ dl
olivenolje
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ss
TINE® Meierismør

TIL SERVERING

4 ss
TINE® Lettrømme Økologisk
4 ss
hakkede hasselnøtter

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 210 °C. Skrell og del gulrot, kålrot, persillerot og søtpotet i staver og legg i ildfast form. Vend med olje og smør, og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 30 minutter.
  2. 2. Stek kylling i stekepanne med litt smør til brunet på begge sider og akkurat gjennomstekt. La hvile under lokk.
  3. 3. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Vend med en klatt smør og avkjøl noe.
  4. 4. Kjør grønnkål, hvitløkfedd, saften fra sitron og chili i en blender til most. Spe gradvis med olivenolje til du får en glatt pesto. Rør inn mykt smør og smak til med salt og pepper.

    Pesto kan lages av flere typer grønt, som spinat, persille eller klassikeren basilikum.

  5. 5. Del kyllingbryst i skiver. Fordel quinoa i serveringsboller og topp med kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker, grønnkålpesto, rømme og hakkede nøtter.

Lager du flere porsjoner enn du trenger, har du fine og gode matpakker, for dette smaker også godt som en avkjølt kyllingsalat.

Laster ...