Mer bærekraftige løsninger fra TINE®

TINE® har i løpet av sommeren bytte plasten i alle sine spann slik at de kan gå tilbake i verdikjeden og bidrar til at 137 tonn plast nå kan resirkuleres.


Alle 2,5 og 5 kg spann har byttet emballasje slik at de nå kan gjenvinnes og inngå som en del av sirkulærøkonomien for plast. Det gjelder både yoghurt, rømme, crème fraiche, dressinger og cottage cheese, som i dag selges til kantiner, hotell, sykehus og sykehjem, restauranter og andre storkjøkken samt noen industriaktører.


- Hele bransjen må bidra til mer bærekraftige løsninger. Det er viktig at vi i TINE bidrar til å gjøre det enkelt for kunder og hele verdikjeden å gjenvinne ved økt bruk av resirkulerbar plast. Samtidig fortsetter vi også å jobbe for å fjerne plasten der vi kan, forteller konserndirektør i TINE Partner, Terje Døsrønningen.

 

En del av plastløftet

Grønt Punkt Norge tok i januar 2019 initiativ til å utfordre næringslivet til et løfte om å bidra til en mer sirkulær plastøkonomi. TINE® signerte denne avtalen og har forpliktet seg til å:

  • øke bruken av resirkulert plast i egen emballasje
  • kutte unødvendig bruk av plast
  • designe for gjenvinning

TINE® vant også tidligere i år en av Plastløfteprisene for reduksjon av plast på emballasje. 

 

Fakta om «Non carbon black»: 

  • Carbon black er et fargestoff som sørger for lystetthet i emballasje. Melkeprodukter er følsomme for lys, og det er derfor viktig at emballasjen er lystett.
  • Fargestoffet hindrer imidlertid også refleksjon, noe som gjør at de fleste NIR-maskiner på dagens sorteringsanlegg ikke klarer å lese fargen. Dette hindrer plastemballasjen til å bli utsortert til gjenvinning til tross for at plasten er gjenvinnbar.
  • Non Carbon black er en betegnelse på et alternativt fargestoff for emballasje, som er utviklet for å tilfredsstille kravene til både gjenvinnbarhet og kvalitet. Den er testet og tatt i bruk av flere leverandører og er godkjent av ulike sorteringsanlegg.
  • Utviklingen er et samarbeid mellom Diplom Is, TINE® og Berry Superfos.

 


Er det noe du lurer på eller ikke fikk svar på? Ta kontakt med oss på chat (nederst på nettsiden), telefon, e-post eller Messenger så hjelper vi deg gjerne :)