TINE MatCup

Kokk- og servitørelever fra videregående skole (VK2) konkurrerer om å bli årets vinnere av TINE MatCup i ukene 45 og 46.

Deltakerne i TINE MatCup skal lage en treretters middag med utsøkte norske råvarer til en bordsetting på seks personer. Alle rettene vil inneholde ost, for å hedre vinnerne av Oste-VM som ble arrangert i slutten av oktober, og alle ysteriene rundt i landet vårt.

Lagene består av 2 kokker og 1 servitør, samt en lagleder som er ansatt ved skolen.

Elevene har en stor oppgave foran seg. De må sette sammen menyen, lage maten, dekke bordet, servere - og til og med bake brødet som skal serveres til forretten og ostefatet avslutningsvis. 

TINE Handel ønsker elevene lykke til!

Hva er TINE MatCup?

TINE engasjerer seg i MatCup for å fremme kvalitet og innovasjon i bransjen.

Konkurransen har til hensikt å inspirere og motivere unge fagutøvere, og derigjennom styrke rekrutteringen til kokke- og servitøryrkene.

TINE ønsker å bevare norske mattradisjoner og fremme utviklingen av nye trender. Les mer om TINE MatCup


Kokke-elevenes oppgave er å lage:

  • Forrett: Gratinert løksuppe med TINE® Ekte Revet ost fire oster og nybakt bakverk med pisket TINE® Meierismør.

  • Hovedrett: Utbenet kalkun med kraft basert på skrog og hals til soppsausen. Serveres med to grønnsaksgarnityrer (en puré med melk og smør) og en potetkake gratinert med ost.

  • Ostetallerken: Tre ulike oster med garnityrer, inkludert en marmelade og nybakt landbrød.

Servitør-elevenes oppgave er:

  • Dekke bord: Dekke opp til 6 gjester, som passer til temaet.

  • Aperitiff: Lage en aperitiff bestående av minst 60% Sunniva isTe Fersken.

  • Servering: Prate med gjestene, presentere maten og valgt drikke fra sortimentet.


Elevenes handleliste

Elevene fikk flere TINE-varer i sin ingrediensliste. Noen var det et krav å bruke i konkurransen, andre kunne de velge blant for å lage sin treretters meny.  Her er et utvalg av varene:Varianter av elevenes aperitiff og treretters middag

Elevene har fått i oppgave å lage en treretters middag og en aperitiff til et bord med 6 gjester. Dommerne bedømmer maten, anretningen og serveringen. Vi har ikke oppskriftene til deltakerne, men kan friste med noen av våre egne oppskrifter basert på mange av de samme råvarene til rettene og tilbehøret.


Laster ...