Oppskrift
Maple Panna Cotta
30 minutter Enkel
Beskrivelse
En drøm av en italiensk dessert som gjør deg øm om hjertet og mett i magen. Lønnesirupen gir oppskriften det lille ekstra.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 Porsjoner
Panna Cotta
3 plater
gelatin
1 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
5 dl
TINE Yoghurt Vanilje
2 ss
lønnesirup eller annen god flytende sirup
Ved servering
2 dl
friske eller frosne bær
½ dl
hakkede valnøtter eller pistasjnøtter
2 ss
flytende honning eller lønnesirup
8 stk
melisseblader
Slik gjør du
- 1. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- 2. Kok opp melk ved middels varme, klem vannet av gelatinplater og smelt de i den varme melken. Rør slik at det løser seg helt opp.
- 3. Avkjøl gelatinblandingen litt før du rører inn yoghurt og sirup. Fordel blandingen i fire glass og sett dem bort til kjøling i ca. fire timer frem til desserten har stivnet.
- 4. Server Panna Cotta rett fra glasset eller hvelv på porsjonstallerken. Pynt med bær, hakkede nøtter, flytende honning eller lønnesirup og sitronmelisseblader.
Ved servering
Bruk sandkakeformer for å gi desserten en ekstra fin form og topp det hele med friske bær og et mynte- eller sitronmelisseblad.