Oppskrift
Makaroniform med røkte kjøttpølser
70 minutter Enkel
Beskrivelse
Denne barnevennlige middagsretten kan fort bli en favoritt. Makaroni, pølser, grønnsaker, noen egg og Crème Fraîche i en form toppet med ost er alt som skal til. Nå har vi forbedret oppskriften slik at det blir enda enklere å lykkes på kjøkkenet. God middag!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 Porsjoner
4 dl
makaroni , ukokt
4 stk
røkte kjøttpølser , uten skinn og i skiver
1 stk
brokkoli , i buketter
2 stk
mellomstore gulrøtter , i terninger
6 stk
egg
3 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts
salt
¼ ts
pepper
150 g
TINE® Ekte Revet Ost Original (ca. 3,5 dl)
Utstyr
en ildfast form
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 180 °C.
- 2. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Sil fra vannet og skyll makaronien raskt i kaldt vann.
Planlegg middagen, og kok makaroni dagen før.
- 3. Fordel pølse, brokkoli, gulrøtter og makaroni jevnt utover i en ildfast form.
Annen pølse eller grønnsaker kan brukes.
- 4. Pisk sammen egg og crème fraîche, og krydre med salt og pepper. Hell eggestanden over makaronien i formen.
- 5. Dryss over revet ost, og stek nederst i ovnen i 55-60 minutter, eller til eggestanden har satt seg.
En frisk blandet salat og hvitløksbaguette smaker godt til.