Oppskrift

Makaroniform med skinke

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er en grateng med makaroni og en deilig ostesaus. For å gi en ekstra god smak har vi lagt til litt skinke. I USA kalles denne formen "Mac and Cheese pie".

Ingredienser

250 g
makaroni
2 ss
TINE® Meierismør
4 ss
hvetemel
6 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
1 stk
finhakket hvitløksfedd
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
200 g
TINE® Ekte Revet Ost Original
150 g
kokt skinke i biter

Utstyr

En smurt ildfast form

Slik gjør du det

  1. 1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  2. 2. Kok makaroni som anvist på pakken. La vannet renne godt av og sett til side.
  3. 3. Smelt smøret ved middels varme i en kjele. Tilsett mel og rør godt. Spe med melken, litt om gangen, til en passe tykk saus. Ha i hvitløk, salt og pepper.
  4. 4. Ha omtrent halvparten av osten i sausen, rør til den har løst seg opp. Tilsett makaroni og skinken i sausen, og bland godt. Hell blandingen i den ildfaste formen.
  5. 5. Dryss over resten av osten og sett formen i stekeovnen. Stek til osten er gyllen og bobler, ca 20 minutter. Serveres straks.

    Serveres gjerne med en god salat.


Du kan gjerne bruke lettere ostetype og ekstra magert kjøtt. Gratengen kan fryses.