Oppskrift
Lyse horn med valmuefrø
105 minutter Enkel
Beskrivelse
Nystekte horn er godt til ost og all annen julemat. Hornene kan bakes i god til før jul, og legges i fryseren. Etter et par minutter i stekeovnen, smaker de som nystekte. Av denne oppskriften får du 16 horn.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
16 Porsjoner
25 g
gjær
25 g
TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
1 stk
egg
2 ss
sukker
½ ts
salt
½ kg
hvetemel
1 stk
egg til pensling
1 ss
valmuefrø til pynt
Slik gjør du
- 1. Smuldre gjær i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli fingervarm. Hell det over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i egg, sukker, salt og hvetemel, og la maskinen gå i 10-15 minutter. Deigen blir ekstra fin hvis den eltes lenge. Dersom du ikke har maskin, elter du for hånd.
- 2. Dekk bollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving et lunt sted. Deigen skal bli dobbelt så stor. Det tar ca 40 minutter.
- 3. Ta den ferdighevede deigen på bakebordet og del i to. Dryss på litt mel og kjevle hver del til de er flate kaker, som en stor pizza. Skjær hver leiv i 8 «pizzastykker».
- 4. Dekk en langpanne med bakepapir. Rull trekantene fra den brede siden inn mot spissen. Form til horn og legg dem med spissen ned på langpannen. Dekk hornene med plast eller rent kjøkkenhåndkle, og sett til heving et lunt sted. De skal bli dobbelt så store. Mens hornene hever, setter du stekeovnen på 225 °C.
- 5. Pisk egget lett sammen, og pensle hornene forsiktig med sammenpisket egg. Dryss valmuefrø på toppen og stek hornene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Hvis du ønsker litt grovere horn, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete (fin eller grov).