Fletteloff med Kesam®
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Til pensling:
Dryss:
Slik gjør du
- 1. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.
- 2. Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca 30 minutter.
- 3. Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i seks like store emner. Trill ut lange pølser. Flett tre lengder til en loff. Legg de ferdig flettede loffene på stekebrett med bakepapir eller smurt stekeplate.
- 4. Sett stekeovnen på 225 °C.
- 5. La loffene etterheve på et lunt sted under plast i ca 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, dryss på valmuefrø.
- 6. Stek loffen midt i ovnen i ca 20-30 minutter. Avkjøl på rist.
Gjær det riktig!
Du får aller best og luftigst bakverk om du benytter fesk gjær. Men tørrgjær er også et godt alternativ når du ikke har fersk gjær på lur.
Alle gjærdeiger inneholder vann eller melk. Væsken er viktig for at gjæren skal få næring, og for at bakverket ditt ikke skal bli tørt. Temperaturen på væsken er det mest avgjørende for et godt resultat. Fersk gjær rørres ut i fingervarm væske, som ikke skal være varmere enn 37°C.
Er væsken for kald, vil gjæren bruke veldig lang tid på å heve. Blir væsken for varm, kan deigen heve for fort, og gjærcellene dør.