Oppskrift
Laksetaco
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Taco med laks smaker fantastisk godt. Fyll tortillas med salat, guacamole, laks, rømme og alt annet du liker. Fisketaco kan både stekes og grilles.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
lime
4 ss
tacokrydder
½ dl
olivenolje
600 g
laksefileter uten skinn
4 stk
grove tortillalefser
1 pose
salatblanding
150 g
cherrytomater , delt i to
1 dl
koriander , finhakket
2 dl
TINE® Lettrømme 17 %
Guacamole
2 stk
avokado
1 stk
lime
1 stk
hvitløksfedd , finhakket
4 ss
koriander , finhakket
1 dl
TINE® Lettrømme 17 %
¼ stk
chili , finhakket
½ ts
salt
½ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Vask og riv det grønne på limeskallet med et rivjern. Ha limesaft og revet limeskall i en bolle. Bland sammen med tacokrydder og olje til en marinade.
- 2. Skjær laksen på langs i pekerfingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden og sett kaldt i 20 minutter.
- 3. Del avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle og press over saften fra lime. Mos sammen med en gaffel og rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.
- 4. Stek eller grill fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.
- 5. Varm tortillalefser raskt i ovnen eller på grillen. Fyll med salat, tomat, guacamole, frisk koriander og laks. Topp med rømme.
Guacamole
Fiskestrimlene skal ikke være gjennomstekte, men ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fiskestrimlene etter at du har tatt de av varmen.