Oppskrift

Lakseform med urter

25 minutter Enkel
Beskrivelse
"Pytt-i-panne" med fisk. Gode rotfrukter, urter, sitron og laks gjør seg veldig godt sammen, i tillegg er det enkelt å lage.

Ingredienser

Pytt i panne med laks

6 stk
poteter
2 stk
gulrøtter
1 ss
TINE® Meierismør
1 stk
purre
500 g
SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
½ ts
sitronpepper
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
½ stk
sitron (revet skall av)
2 dl
Kesam® Original eller Crème Fraîche
½ dl
hakkede urter

Slik gjør du det

  1. 1. Skrell potet og gulrøtter. Skjær i terninger og stek i en stekepanne med smør i ca. 15 minutter.
  2. 2. Rens og skjær purre i grove strimler og laks i terninger. Fres purren lett og legg den i potet-og gulrotblandingen. Stek laksen og dryss over sitronpepper.
  3. 3. Ha laksen sammen med gønnsaksblandingen. Smak til med salt, pepper og sitronskall.
  4. 4. Bland Kesam (ev. Crème Fraîche) med hakkede urter, smak eventuelt til med litt salt og sitronsaft. La det trekke litt før du serverer dressingen sammen med pytten.

Når SALMA stekes/grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek laksen i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.