Oppskrift

Laks- og brokkoligrateng

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på enkel og rask ovnsbakt fiskemiddag. Varmrøkt laks, brokkoli og spinat med sitronsaus er et middagstips som faller i smak hos både barn og voksne.

Ingredienser

1 stk
purre
1 stk
liten brokkoli
50 g
TINE® Meierismør
250 g
spinat
1 ts
salt
¼ ts
pepper
300 g
varmrøkt laks

Sitronsaus:

½ ss
TINE® Meierismør
½ ss
hvetemel
3 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
3 dl
TINE® Matfløte
1 stk
sitron (finrevet skall + saft)
1 ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du det

  1. 1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. 2. Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.
  3. 3. Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.
  4. 4. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.
  5. 5. Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.