Oppskrift
Laks med pasta og asparges
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på velsmakende og rask laks. Laksen serveres med pasta, asparges og en herlig hjemmelaget dressing.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
laks:
½ stk
sitron
600 g
laksefilet
1 stk
laurbærblad
Pasta:
400 g
penne eller annen pasta
asparges:
400 g
asparges
Dressing:
3 dl
majones
2 dl
TINE® Lettrømme 17 %
1 ss
ferskpresset sitronsaft
1 ss
hakket dill
½ ts
salt
Slik gjør du
- 1. Skjær sitron i skiver. Legg laks i en kjele eller stekepanne med høye kanter. Fyll på vann til fisken så vidt er dekket. Tilsett sitronskiver og laurbærblad. Kok opp, og la det trekke til laksen er gjennomvarm, i ca. 10 minutter. Legg laksefiletene på en tallerken og dekk til med folie.
- 2. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Når pastaen er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.
- 3. Del asparges i biter, og kok til de er knapt møre i lettsaltet vann.
- 4. Pisk sammen majones, rømme, laksekraft, sitronsaft, dill og salt.
- 5. Bland pasta, asparges og dressing. Fordel pastablandingen på tallerkener. Legg laksebitene på pastaen og ha dressing over.
Pasta:
asparges:
Dressing:
Pynt gjerne med dill du har til overs, og server rester av dressingen ved siden av i en skål.