Oppskrift
Krydderkaketre
60 minutter Enkel
Beskrivelse
Krydderkake med kefir, som gjør kaken ekstra god og saftig.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
150 g
TINE® Meierismør
8 dl
TINE® Kefir Økologisk eller Kefir
5 dl
sukker
3 ts
malt kanel
1 ts
malt kardemomme
1 ts
malt nellik
1 ss
natron
10 dl
(ca.600 g) hvetemel
Pynt:
20 g
melis
Utstyr
Stor langpanne på 30 x 40 cm
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200°C. Til denne krydderkakeoppskriften trenger du en stor langpanne, 30 x 40 cm.
- 2. Smelt smøret og bland i Kefiren. Rør inn resten av ingrediensene.
- 3. Smør langpannen eller dekk bunnen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles i formen eller veltet over på rist.
Ta fram ulike størrelser av stjernepepperkakeformer og stikk ut kaker. Stable i høyden som vist på dette bildet, og vips så har du en morsom og smakrik juletrekake. Dryss siktet melis over for et ekstra fint resultat.
Kaken egner seg godt til å fryse.