Oppskrift

Boller med Kesam®

90 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon
50 g
gjær
50 g
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Fettfri Skummetmelk eller annen melk
3 dl
Kesam® Original
1½ dl
sukker
½ ts
salt
17 dl
hvetemel
1 stk
egg til pensling

Utstyr

Stekebrett

Slik gjør du

  1. 1. Smuldre gjær i en bakebolle.
  2. 2. Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).
  3. 3. Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.
  4. 4. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.
  5. 5. Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
  6. 6. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.
  7. 7. Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.
  8. 8. Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.

Hvis du ønsker rosiner i bollene, kan du tilsette ca. 1 dl i deigen før den trilles ut til boller. 

Laster ...