Oppskrift

Karriwok med svinefilet, eple og ananas

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er en deilig wok-rett med spennende smakskombinasjoner, som er lekende lett å lage.

Ingredienser

1 stk
løk
1 stk
purre
2 stk
epler
½ stk
ananas (evt. hermetisk ananas i biter)
400 g
svinefileter
2 ts
karri
2 ss
solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
½ ts
sort pepper
1 dl
Sunniva® Original Eplejuice
½ ts
salt

Slik gjør du det

  1. 1. Vask løk, purre og eple og skjær i biter. Fjerne skallet på ananasen med en kniv, og kutt fruktkjøttet i mellomstore biter.
  2. 2. Skjær svinefileten i strimler og bland med karripulver og eventuelt pepper.
  3. 3. Varm opp olje på sterk varme i en wokpanne. Stek kjøttet.

    Har du ikke wokpanne, kan du fint bruke en vanlig stekepanne.

  4. 4. Ha det ferdigstekte kjøttet i en bolle eller tallerken mens du wokker/steker løk, purre, epler og ananas på middels sterk varme i 4-5 minutter.
  5. 5. Tilsett eplejuice og ha kjøttet tilbake i wokpannen Stek i ytterligere 2-3 minutter. Smak til med salt.

I det eksotiske hjørnet? Neste gang du lager denne wokken, tilsett en neve cashewnøtter, 1 ts finhakket ingefær og 1-2 bananer i skiver mot slutten av steketiden. Overraskende godt!