Tilby gjestene en allsidig julebuffet

En julebuffet er en særegen tradisjon som gir gjestene muligheten til å oppleve mangfold av smaker i tradisjonelle og nye retter. Som gjest er det hyggelig og sosialt med en julebuffet. For kjøkkenet kan det være økonomisk fordelaktig og forenkle kjøkkenets drift da mye kan gjøres klart på forhånd. 

Mange av de samme rettene som serveres tradisjonelt i julen kan finne sin plass på buffeten, kalde som varme. Her er noen forslag som kanskje ikke er helt blant de mest vanlige, men kan gi noen nye smaksopplevelser.

Minimere matsvinn!

Ved å følge med på porsjonsstørrelsene og hva som er mest populært blant gjestene, kan dere justere hvor mye som tilberedes av hver rett for å minimere svinn.


Tilbehør og lettere retter

Julete tapas, småretter og salater er alltid godt, både alene eller som tilbehør til de større rettene. Det skaper et mangfold av tradisjonelle og nye julesmaker og variasjon for gjestene. Lag små smaksbomber eller milde retter for å ha noe for enhver gane.

Kalde retter til koldtbordet

Maten er lett å lage ferdig på forhånd og fatene kan pyntes og settes ut før gjestene kommer. Litt eggerøre kan smake godt til flere av disse forslagene, og kan lages i ovn og godgjøre seg mens du gjør andre forberedelser.

Forslag til desserter på julebuffeten

Dessertene kan skaleres i større beholdere eller lages som porsjonsstørrelser for gjestene å forsyne seg med. Smått og godt - enten det er med meieriprodukter eller et vegansk alternativ.


Varmretter til buffeten kan komme i tillegg forslagene over. Se vårt innhold under Jul på menyen.


For vegetariske og veganske alternativer på buffeten, få inspirasjon fra vår Plantebaserte jul.

Laster ...