Oppskrift

Juicy Lucy-burger med guacamole

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Juicy Lucy er en osteburger med utsiden inn – også kalt en fylt burger, som gir en deilig, rennende ostekjerne. Med Jarlsberg® får du skikkelig god smak også!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 stk
rød chili
600 g
karbonadedeig
1 ts
salt
2 dl
Jarlsberg® Revet
1 ss
TINE® Meierismør
1 stk
tomat
4 stk
salatblader
4 stk
hamburgerbrød

GUACAMOLE

2 stk
avokado
½ ts
salt
½ ts
pepper
½ stk
lime
4 dråper
tabasco

Slik gjør du

  1. 1. Finhakk chili. Kna karbonadedeigen med salt og trill til små kuler. To kuler skal bli til én burger. Press kulene så flate du kan uten at de går i stykker. Legg et par ss revet ost og litt hakket chili i midten på halvparten og topp med de resterende. Press kantene godt sammen og form til burgere slik at osten holder seg i midten. Pass på at det er tett overalt, så ikke burgeren sprekker opp under steking.
  2. 2. Del avokado i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet med en skje. Mos avokado med salt, pepper, limesaft og tabasco til en grov guacamole.
  3. 3. Skjær tomatene i skiver og vask salaten.
  4. 4. Stek burgerne på begge sider i en skikkelig varm panne med litt smør til burgerne er gjennomstekte og osten inni her smeltet. Server i hamburgerbrød med salat, tomatskiver, guacamole og hakket chili hvis du har litt igjen.

    Osten i midten sørger for skikkelig saftige burgere, men ettersom de er relativt tykke kan du også steke dem i ovnen, 200 °C i 10-12 minutter, etter å ha brunet dem i panna.


Varm eller grill hamburgerbrødene raskt før servering. Det gjør at burgeren smaker enda bedre. Du kan også selvfølgelig bake dine egne hamburgerbrød. 

Laster ...