Juicy Lucy-burger med guacamole
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
GUACAMOLE
Slik gjør du
- 1. Finhakk chili. Kna karbonadedeigen med salt og trill til små kuler. To kuler skal bli til én burger. Press kulene så flate du kan uten at de går i stykker. Legg et par ss revet ost og litt hakket chili i midten på halvparten og topp med de resterende. Press kantene godt sammen og form til burgere slik at osten holder seg i midten. Pass på at det er tett overalt, så ikke burgeren sprekker opp under steking.
- 2. Del avokado i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet med en skje. Mos avokado med salt, pepper, limesaft og tabasco til en grov guacamole.
- 3. Skjær tomatene i skiver og vask salaten.
- 4. Stek burgerne på begge sider i en skikkelig varm panne med litt smør til burgerne er gjennomstekte og osten inni her smeltet. Server i hamburgerbrød med salat, tomatskiver, guacamole og hakket chili hvis du har litt igjen.
Osten i midten sørger for skikkelig saftige burgere, men ettersom de er relativt tykke kan du også steke dem i ovnen, 200 °C i 10-12 minutter, etter å ha brunet dem i panna.
Varm eller grill hamburgerbrødene raskt før servering. Det gjør at burgeren smaker enda bedre. Du kan også selvfølgelig bake dine egne hamburgerbrød.