Oppskrift
Tacopai med kjøttdeig
90 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på en god pai som passer for hele familien. Tacopai er et godt alternativ til fredagstacoen.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Paibunn:
3 dl
hvetemel
2 ss
vann
150 g
TINE® Meierismør
Fyll:
400 g
karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
løk
2 stk
paprika , gjerne ulik farge
½ pose
tacokrydder
2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
2 dl
TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
Til servering
3 dl
TINE® Lettrømme 17 %
1 dl
frisk koriander eller basilikumblader
Utstyr
paiform, 26 cm i diameter
Slik gjør du
- 1. Bland sammen mel, vann og smør i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter.Spar tid ved å bruke ferdig paibunn.
- 2. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter. Avkjøl.
- 4. Stek karbonadedeig i litt smør i en stekepanne sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og crème fraîche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.
- 5. Dryss over ost og stek paien midt i ovnen i 30 - 35 minutter, til osten er gyllen. Server paien med rømme og pynt med fersk koriander eller basilikumblader.
Paibunn
Fyll