Oppskrift

Tacopai med kjøttdeig

90 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på en god pai som passer for hele familien. Tacopai er et godt alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Paibunn:

3 dl
hvetemel
2 ss
vann
150 g
TINE® Meierismør

Fyll:

400 g
karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
løk
2 stk
paprika , gjerne ulik farge
½ pose
tacokrydder
2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
2 dl
TINE® Ekte Revet Ost 4 oster

Til servering

3 dl
TINE® Lettrømme 17 %
1 dl
frisk koriander eller basilikumblader

Utstyr

paiform, 26 cm i diameter

Slik gjør du

    Paibunn

  1. 1. Bland sammen mel, vann og smør i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter.
    Spar tid ved å bruke ferdig paibunn.
  2. 2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. 3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter. Avkjøl.
  4. Fyll

  5. 4. Stek karbonadedeig i litt smør i en stekepanne sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og crème fraîche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.
  6. 5. Dryss over ost og stek paien midt i ovnen i 30 - 35 minutter, til osten er gyllen. Server paien med rømme og pynt med fersk koriander eller basilikumblader.
Laster ...