Oppskrift

Indiske søtpotetpannekaker med kylling

40 minutter Enkel
Beskrivelse
En spennende vri på pannekaker med søtpotet og krydder med smak av India. Grillet kylling og avokado gjør dette til et mettende måltid.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

500 g
søtpoteter
1 ss
TINE® Meierismør
2 stk
egg
2 dl
hvetemel
½ ts
bakepulver
2 ts
karri
1 ts
spisskummen
½ ts
salt
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett

Til servering

1 stk
grillet kylling
4 dl
TINE® Yoghurt Naturell
½ ts
spisskummen
2 stk
avokado
2 stk
vårløk
½ stk
agurk

Slik gjør du

  1. 1. Skrell, del og kok søtpotetene myke i vann. Hell av vannet og mos potetene med smør.

    Om du baker søtpotetene i ovnen med smør får de en enda søtere smak som er godt egnet i pannekaker.

  2. 2. Avkjøl noe og pisk inn egg. Tilsett mel, bakepulver, karri, spisskummen, salt og melk og rør til en jevn blanding.
  3. 3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en sleiv eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
  4. 4. Riv den ferdiggrillede kyllingen i biter. Rør yoghurt med spisskummen og del avokado og agurk i skiver. Finsnitt vårløk og server gjerne alt i små skåler. Topp pannekakene med kylling, grønnsaker og yoghurtsaus.

Pannekakerøren med søtpotet kan gjerne fryses og senere tines opp i mikrobølgeovn.

Laster ...