Hvor mye grøt skal jeg lage?

Det er mange som stiller seg dette spørsmålet når det skal serveres grøt. Her får du tips til mengdeberegningen.

Grøt er en rett med lange tradisjoner som har fått ny popularitet de senere årene. Retten har utallige variasjonsmuligheter, så det er ikke vanskelig å forstå at den er godt likt!

Det finnes mange enkle oppskrifter på grøt, men det som kan føles litt vanskelig er kanskje å beregne riktig mengde – spesielt hvis det er mange som skal serveres.

Hvor mye grøt beregnes per voksen?

Vi beregner omtrent 350–400 g ferdig grøt per voksen – til middag (litt mindre porsjoner til lunsj). Husk at dette er en gjennomsnittlig beregning, så hvis det forventes noen storspisere på besøk, kan det være greit å lage litt ekstra. Blir det noe til overs, kan jo restene brukes til å lage grøtlapper eller deilig riskrem!

Jobber du på storhusholdningskjøkken?

Fjordlands grøter finnes i store forpakninger på 2 og 4 kilo. En D-pak av Fjordland Risgrøt 4 kg (varenr. 8054) inneholder to poser á 4 kilo – altså tilsammen 8 kilo. En slik pakning vil altså gi minst 20 voksenporsjoner.

Hvor mye grøt beregnes per barneporsjon?

Barn spiser naturlig nok mindre enn voksne, så hvis det kommer noen små gjester til middag, kan det beregnes litt mindre grøt til disse porsjonene. Det anbefales å lage omtrent 250–300 g grøt per barn.

Hvor mye grøt trengs til å lage riskrem?

Hvis du har grøtrester fra hjemmelaget grøt eller ferdiggrøt fra Fjordland, kan de brukes til å lage riskrem. Det finnes ulike måter å lage riskrem på. I denne riskrem-oppskriften vil 3 dl ferdigkokt risgrøt bli til fire porsjoner riskrem. Husk bringebærsausen!

 

Grøtlagingen blir enda enklere ved å velge grøt fra Fjordland. Da er det bare å varme opp, så er grøten klar for servering! 

Ikke glem tilbehør

Laster ...