To tallerkener med grøt og bær på To tallerkener med grøt og bær på

Hvor mye grøt skal jeg lage?

Det er mange som stiller seg dette spørsmålet når det skal serveres grøt. Her får du tips til mengdeberegningen.

Grøt er en rett med lange tradisjoner som har fått ny popularitet de senere årene. Retten har utallige variasjonsmuligheter, så det er ikke vanskelig å forstå at den er godt likt!

Det finnes mange enkle oppskrifter på grøt, men det som kan føles litt vanskelig er å beregne riktig mengde - spesielt hvis det er mange som skal serveres.

Visste du at ...? Grøtlagingen blir enda enklere ved å velge grøt fra Fjordland. Da er det bare å varme opp, så er grøten klar for servering! Fjordland har ulike grøtvarianter og forpakninger ulike størrelser, så det finnes pakninger som passer til alt fra små privathusholdninger til storhusholdningskjøkkenet.

Hvor mye grøt beregnes per person?

Én kilo grøt vil i gjennomsnitt gi tre porsjoner. Det vil si at vi beregner omtrent 3-3,5 dl ferdig grøt per person. Husk at dette er en gjennomsnittlig beregning, så hvis det forventes noen storspisere på besøk kan det være greit å lage litt ekstra. Blir det noe til overs kan jo restene brukes til å lage grøtlapper eller deilig riskrem!

Jobber du i storhusholdningskjøkken? Fjordlands grøt finnes i store forpakninger på 2 og 4 kilo. Én D-pak av Fjordland Risgrøt 4 kg (varenr. 8054) inneholder to poser à 4 kilo - altså tilsammen 8 kilo. En slik pakning vil altså gi cirka 24 voksenporsjoner.

Hvor mye grøt beregnes per barneporsjon?

Barn spiser naturlig nok mindre enn voksne, så hvis det kommer noen små gjester kan det beregnes litt mindre grøt til disse porsjonene. Én kilo grøt vil i gjennomsnitt gi fire barneporsjoner. Det anbefales altså å lage omtrent 2,5 dl grøt per barn.

Hvor mye grøt trengs til å lage riskrem?

Hvis du har grøtrester fra hjemmelaget grøt eller ferdiggrøt fra Fjordland, kan de brukes til å lage riskrem. Det finnes ulike måter å lage riskrem på. I denne riskrem-oppskriften vil 3 dl ferdigkokt risgrøt bli til fire porsjoner riskrem. I oppskriften brukes det TINE Kremfløte, sukker, vaniljesukker og mandeldråper i tillegg til risgrøten. Resultatet blir en søt og herlig dessert. Husk bringebærsausen!


Er det noe du lurer på eller ikke fikk svar på? Ta kontakt med oss på chat (nederst på nettsiden), telefon, e-post eller Messenger så hjelper vi deg gjerne :)