Oppskrift

Hvit pizza med pepperoni

150 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
Hvit pizza er en pizza der den klassiske røde tomatsausen er byttet ut med Crème Fraîche. Denne er toppet med pepperoni, rødløk og salvie.

Ingredienser

Deig

7 dl
pizzamel type "00" , eller hvetemel
1 ts
salt
25 g
fersk gjær
3 dl
vann
3 ss
olivenolje

Topping

2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 10 %
1 stk
hvitløksfedd
½ ts
salt
¼ ts
pepper
½ ts
paprikapulver
1 stk
rødløk
20 skiver
pepperoni
1 pakke
TINE® Ekte Revet Ost Original
10 stk
salvieblad

Slik gjør du det

  1. 1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. 2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
  3. 3. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
  4. 4. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på stekebrett med bakepapir.
  5. 5. Mos hvitløkfedd og bland med Crème Fraîche, salt, pepper og paprikakrydder. Smør blandingen godt utover pizzabunnen.

    Du kan bytte ut hvitløk og paprikapulver med hakkede urter, revet ost eller andre krydder om du vil for variasjon.

  6. 6. Del rødløk i tynne skiver og fordel utover med pepperoni. Dryss over revet ost og salvie.
  7. 7. Stek pizzaen i ovnen i 10-12 minutter, gjerne på en pizzastein eller –stål, eller til pizzabunnen er stekt og osten smeltet.