Hjemmelaget sjokoladeis
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Slik gjør du
- 1. Finn frem en passende form. Du kan også bruke porsjonsformer.
- 2. Finhakk sjokolade. Varm den første delen av kremfløte i ingredienslisten og sukker til kokepunktet.
- 3. Ha den varme fløten over den finhakkede sjokoladen. Rør sammen med en slikkepott til du får en glatt masse.
- 4. Skill eggeplomme fra eggehvite. Rør inn eggeplomme, en om gangen. Pass på at massen ikke er for varm. Rør inn kesam.
Ikke kast eggehvitene. De kan eksempelvis brukes til marengs.
- 5. Visp den andre delen av kremfløte i ingredienslisten til krem. Vend den inn i blandingen med en slikkepott, halvparten om gangen.
- 6. Fyll isblandingen i formen og sett i fryseren i minimum 6 timer. Ta isen ut av fryseren. Det beste er å la den stå på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter før servering, slik at den blir myk og kan formes til kuler.
- 7. Server isen som den er, eller i isvafler.
For å få ekstra fine isvafler: Smelt litt kokesjokolade over vannbad. Dypp isvaffelen i den smeltede sjokoladen og dypp den så i litt kakestrø eller isstrø. Sett de ferdigpyntede isvaflene i glass med sukker, slik at de står.
Server gjerne isen i isvafler.