Oppskrift

Hjemmelaget pizzadeig

45 minutter Enkel
Beskrivelse
Denne oppskriften passer godt til pizzasnurrer, minipizza, Calzone eller en annen type pizza. Oppskriften er nok til én rund pizza.

Ingredienser

2 dl
vann (lunkent)
½ pakke
fersk gjær
1 ts
salt
2 ss
olivenolje
½ dl
hvetemel

Enkel pizzasaus:

1 beger
TINE® Crème Fraîche Original
1 stk
hvitløksfedd , finhakket
1 ss
tørket oregano eller timian
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du det

  1. 1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. 2. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  3. 3. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
  4. Enkel pizzasaus

  5. 4. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
  6. 5. Da er pizzaen klar for å fylles med det du måtte ønske av grønnsaker, kjøtt, fisk og ost. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter. Vel bekomme!