Oppskrift
Karamellpudding
135 minutter medium
Beskrivelse
Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
Karamell til glasering av formen
100 g
sukker
1 ss
vann
Karamellpudding
2 dl
TINE® Kremfløte . For laktosefri karamellpudding, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
50 g
sukker
4 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
1 stk
vaniljestang
4 stk
egg
Pynt
1½ dl
TINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
Utstyr
Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200 °C.
Bruk over- og undervarme for best resultat.
- 2. Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
- 3. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
- 4. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
- 5. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
- 6. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.
Karamell til glasering av formen
Karamellpudding
Pynt