Oppskrift

Karamellpudding

135 minutter medium
Beskrivelse
Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering. 

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon

Karamell til glasering av formen

100 g
sukker
1 ss
vann

Karamellpudding

2 dl
TINE® Kremfløte . For laktosefri karamellpudding, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
50 g
sukker
4 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
1 stk
vaniljestang
4 stk
egg

Pynt

1½ dl
TINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte

Utstyr

Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 200 °C.

    Bruk over- og undervarme for best resultat.

  2. Karamell til glasering av formen

  3. 2. Smelt sukker og vann i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.
  4. Karamellpudding

  5. 3. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
  6. 4. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
  7. 5. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
  8. Pynt

  9. 6. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.
Laster ...