Oppskrift

Hjemmelaget grov pizzabunn

45 minutter Enkel
Beskrivelse
Lag din egen sunnere og grove pizzadeig. Smaker helt nydeli med crème fraîche som hvit pizzasaus.

Ingredienser

25 g
fersk gjær (1/2 pakke), eventuelt tørrgjær
½ dl
lunkent vann
½ ts
salt
2 ss
kaldpresset olivenolje
3 dl
sammalt hvete, grov
3 dl
hvetemel (ca)

Enkel, hvit pizzasaus

1 beger
TINE® Crème Fraîche Original
1 stk
hvitløksfedd , finhakket
1 ss
tørket oregano eller timian
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du det

  1. 1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. 2. Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
  3. 3. La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter.
  4. 4. Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  5. Enkel pizzasaus

  6. 5. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
  7. 6. Fordel pizzasausen jevnt over pizzaen før du fyller den med det du måtte ønske av grønnsaker og kjøtt/fisk og ost. Stek pizzen i nederste del av stekeovnen i ca. 15 minutter. Vel bekomme!