Oppskrift

Himmelsk lapskaus

15 minutter Enkel
Beskrivelse
Herlig fruktsalat laget med de fruktene du selv velger. Det er kun fantasien som setter begrensning. Servert med en god råkrem.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Himmelsk lapskaus

2 stk
appelsiner
1 stk
banan
2 stk
kiwi
2 stk
røde epler
200 g
blå druer
1 boks
(300g) ananas i egen saft

Sukkerlake

2 dl
vann
1 dl
sukker

Råkrem

2 stk
egg
1 dl
sukker
3 dl
TINE® Kremfløte

Slik gjør du

  1. 1. Skrell appelsiner, epler, bananer og kiwi. Del druene i to og ta ut steiene, hvis de har det.Skjær epler, appelsinbåter, banan, ananas og kiwi i pene, jevne terninger. Bland all frukten.
  2. 2. Lag sukkerlake av vann og sukker ved å koke det opp over middels varme (Hvis du ikke lager lake, kan du bruke appelsinjuice i stedet). For å få mer smak, kan du bytte ut samme mengde vann med appelsinjuice.). Avkjøl blandingen.
  3. 3. Hell laken (eller appelsinjuicen) over salaten og la den trekke et par timer i kjøleskapet.
  4. Råkrem

  5. 4. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. La stå kjølig frem til servering.

    Vanilig pisket krem, TINE Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus er gode alternativer til råkrem.


Det er kjempegodt å blande inn både hakkede nøtter, mørk sjokolade og biter av marshmallows i denne deilige desserten. Et par spiseskjeer av Cointreau-likør gjør seg også særdeles godt og gir en god og avrundet smak.

Laster ...