Oppskrift
Havregrøt med eple og spinat
15 minutter Enkel
Beskrivelse
En grøt med litt ekstra næring i form av spinat. Eple gir friskhet til denne grøten som er like god til frokost som etter trening.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
50 g
babyspinat
3 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
1 ts
vaniljesukker
1 stk
eple
2½ dl
lettkokte havregryn
Topping
½ stk
eple
4 blader
babyspinat
6 stk
bringebær
Slik gjør du
- 1. Kjør spinat med melk og vaniljesukker i en blender til jevn.
- 2. Skrell eple og grovriv. Kok opp spinatmelk, revet eple og havregryn i en gryte og la småkoke under omrøring til en tykk grøt, 8-10 minutter.
- 3. Del eple i biter, finstrimle spinat og topp grøten med eple, spinat og bringebær.
Ønsker du litt ekstra krønsj, kan du drysse over hakkede nøtter.
Synes du spinat gir en litt vel ”grønn” smak, kan du prøve med basilikum eller mynte.