Oppskrift
Hamburgerbrød med Cottage Cheese
90 minutter Enkel 12 minutter
Beskrivelse
Hamburgerbrød/rundstykker med Cottage Cheese er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
30 g
TINE® Meierismør
4 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
30 g
fersk gjær
150 g
TINE® Cottage Cheese Original
200 g
byggmel
300 g
hvetemel
½ ts
salt
Pensling
1 ss
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
1 stk
eggeplomme
1 ts
sesamfrø
1 ss
gresskarkjerner
Slik gjør du
- 1. Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C, rør ut gjæren med litt av den lunkne væsken.
- 2. Tilsett Cottage Cheese, mel og salt og elt god sammen. La deigen heve på et lunt sted, til dobbel størrelse.
- 3. Trill ut til deigen til boller, trykk de litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca. 20 min på et lunt sted.
- 4. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- 5. Pisk eggeplommen med melk og pensle hamburgerbrødene. Dryss over frø og stek hamburgerbrødene på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.Husk å ikke kaste eggehviten. Denne kan du fint bruke i en god omelett eller til baking.
Byggmel kan erstattes med havregryn dersom du ønsker grovere hamburgerbrød. Varier gjerne med andre type frø på toppen som solsikkefrø eller valmuefrø.