Oppskrift
Gulrot-falafel med rødbetsalat
70 minutter Enkel
Beskrivelse
Her er det masse smak, så hvem trenger vel kjøtt? Disse saftige falaflene serveres med en frisk rødbetesalat og ostekrem. Perfekt til meet free monday!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
700 g
gulrøtter
2 stk
hvitløksfedd
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ts
paprikapulver
1 ts
chilipulver
½ ts
malt spisskummen
½ ts
gurkemeie
3 dl
kikertmel
4 ss
sesamfrø
RØDBETESALAT
2 stk
rødbeter
2 ss
sitronsaft
1 ts
honning
1 ts
sesamolje
½ ts
salt
¼ ts
pepper
2 ss
hakket bladpersille
FETAKREM
150 g
fetaost
2 dl
TINE® Yoghurt Naturell
2 ss
hakket bladpersille
TIL SERVERING
1 stk
sitron
1 stk
hjertesalat
Slik gjør du
- 1. Skrell og del gulrot i biter. Ha gulrot, hvitløk, salt, pepper, paprika, chilipulver, spisskummen og gurkemeie i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin masse.
- 2. Ha gulrotblandingen i en miksebolle og rør inn kikertmel til godt blandet.
- 3. Sett ovnen på 160 °C. Form små boller av gulrotdeigen og tykk dem litt flate. Vend bollene i sesamfrø og legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek falaflene i 40 minutter til lett gylne.
- 4. Skrell rødbete og riv grovt. Rør sammen sitronsaft, honning, sesamolje, salt, pepper og hakket bladpersille, og vend dressingen med rødbeten.
- 5. Smuldre fetaost og rør sammen med yoghurt og hakket bladpersille.
Bytt ut fetaost med blåmuggost, og få en enda skarpere ostekrem til retten.
- 6. Skjær sitron i båter og riv salat i biter. Server falafler med rødbetesalat, ostekrem, hjertesalat og sitronbåter.
Gulrot-falafler med sesamfrø er en super forrett, men kan også være fine å ta med i matpakke. Ved å bruke kikertmel i falaflene sparer du deg litt mosing.