Oppskrift

Hjemmelaget guacamole

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Oppskrift på hjemmelaget guacamole som er selvskreven til tacokvelden eller som dipp til tortillaen. Guacamole er en kald stappe laget av avokado som kommer fra det meksikanske kjøkkenet.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

2 stk
spisemodne avokado
½ stk
sitron eller 1 lime
1 stk
hvitløksfedd , finhakket
4 ss
frisk koriander , grovhakket
1 dl
TINE® Lettrømme 17 %
¼ ts
chili , finhakket
½ ts
fint salt
½ ts
nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. 1. Del hver avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle.
  2. 2. Del sitron/lime i to, og press saft over avokadokjøttet.
  3. 3. Mos sammen med en gaffel.

    Du kan eventuelt bruke en stavmikser, hvis du vil ha en silkemyk konsistens.

  4. 4. Rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.

    Du kan også bruke Kesam Original, TINE Matyoghurt Gresk Type eller Crème Fraîche.


#1: Guacamolen er klar til å spises med en gang, men den blir enda bedre etter noen timer i kjøleskapet. Da rekker smakene å sette seg.

#2: La avocadosteinene ligge i guacamolen. Da holder den seg bedre.

Laster ...