Pannekaker
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Serveringsforslag
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe.
- 2. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.
Det går fint an å lage en grovere variant av disse pannekakene. Da bytter du ut deler av hvetemelet med lik mengde sammalt hvete, grov.
- 3. Tilsett smeltet smør til røren, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.
- 4. La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du steker pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.
- 5. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
- 6. Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken for å sikre at de holder seg varme. Server med for eksempel blåbærsyltetøy.
Lag gjerne stor porsjon. Denne pannekakerøren er holdbar minst 2-3 dager i kjøleskapet. Røren kan fryses og senere, eventuelt tines i mikrobølgeovnen.