Oppskrift

Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt

80 minutter Enkel 60 minutter
Beskrivelse
Med en god porsjon Kefir blir dette grove julebrødet utrolig saftig og godt.

Ingredienser

1 dl
hasselnøtter
1 dl
valnøtter
1 dl
tørket aprikos
4 dl
havregryn
6 dl
sammalt hvete, fin
4 dl
speltmel grov
1 dl
linfrø
1 dl
ferske tranebær
4 ts
bakepulver
½ ts
salt
8 dl
TINE® Kefir Økologisk
1 dl
flytende honning
1 ts
TINE® Meierismør til smøring av brødform
1 dl
gresskarkjerner

Slik gjør du det

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk hasselnøtter, valnøtter og tørket aprikos.
  2. 2. Rør sammen nøtter, aprikos, havregryn, sammalt hvete, speltmel, linfrø, tranebær, bakepulver, salt, Kefir og flytende honning til en seig deig.

    Du kan tilføre mer sødme og syrlighet ved å røre inn noen spiseskjeer tyttebær eller tyttebærsyltetøy i røren.

  3. 3. Smør 2 brødformer på 1,5 liter og fordel deigen i formene. Strø gresskarkjerner over toppen av begge brødene.
  4. 4. Stek i ovnen i ca. 1 time. Hvis brødene blir mørke på topp før de er ferdige, kan du legge på litt bakepapir eller aluminiumsfolie. Avkjøl litt, ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.

Dette brødet har perfekt sødme som tilbehør til ostefatet. Det smaker også helt fantastisk med smør og en skive brunost!