Oppskrift

Grove vafler med ost og skinke

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Vaffel i matpakka? Ja, klart det! Disse grove vaflene er gode med pålegg og grønnsaker på. Vaffelrøra er enkel og rask og holder flere dager i kjøleskapet.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

50 g
TINE® Meierismør
3 stk
egg
6 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett
1½ dl
sammalt hvete, fin
1½ dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
1 dl
kruskakli
1 dl
havregryn
2 ss
TINE® Meierismør , til steking

Pålegg

4 ss
TINE® Meierismør
8 skiver
salatblader
16 skiver
Jarlsberg® Original
8 skiver
skinke
18 skiver
agurk
2 dl
spirer , kan sløyfes
4 stk
reddiker i skiver

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smør. Pisk sammen egg og melk. Rør inn mel, bakepulver, kruskakli, havregryn og smeltet smør og pisk til en glatt røre. La hvile i 10 minutter.
  2. 2. Stek vafler i et varmt vaffeljern penslet med smør. Avkjøl vaflene på rist.
  3. Pålegg

  4. 3. Smør vaflene med smør og legg på pålegg.

    Pakk gjerne vaflene i plast så de holder seg myke, og pakk gjerne sprø grønnsaker i egne lufttette bokser slik at de holder seg sprø.


Vaffelrøren kan tilsettes både fløte, rømme eller andre meieriprodukter. Juster eventuelt med mer mel om røren blir for tynn.

Laster ...