Oppskrift
Grove vafler med brunost
30 minutter Enkel
Beskrivelse
Disse grove vaflene med havregryn kan nytes både inne til frokost eller ute på tur. Havrevafler er godt med brunost eller syltetøy . Eller begge deler om du liker det best!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
50 g
TINE® Meierismør
3 stk
egg
6½ dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 dl
sammalt hvete, fin
2 dl
hvetemel
2 dl
lettkokte havregryn
1 ts
bakepulver
1 ts
sukker
½ ts
salt
2 ss
TINE® Meierismør til steking
Topping
100 g
TINE® Gudbrandsdalsost
2 dl
syltetøy
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en gryte på lav varme.
- 2. Visp sammen egg og melk. Rør inn mel, havregryn, bakepulver, sukker, salt og smeltet smør til en jevn røre. La hvile i ca. 10 minutter.
- 3. Stek vafler i et varm vaffeljern penslet med smør. Avkjøl vaflene på rist og server med brunost og eventuelt syltetøy.
- 4. Server gjerne vaflene til frokost og lunsj med gulost og skinke på eller til kaffen med syltetøy og rømme. Godt er det uansett!
Ønsker du enda grovere vafler, kan du bruke sammalt hvete grovt i stedet for fint, eller bytte ut mer av hvetemelet med sammalt mel.