Oppskrift
Grove vafler
25 minutter Enkel
Beskrivelse
Grov vaffelrøre med lite sukker og mye grovt mel smaker fantastisk med brunost til. Grovere vafler er supert i matboksen også.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
4 ss
TINE® Meierismør
2 stk
egg
2 ss
sukker
6 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
2 dl
hvetemel
2 dl
sammalt hvete, grov
1 ts
malt kardemomme
½ ts
vaniljesukker
½ ts
bakepulver (eller natron)
½ ts
salt
Slik gjør du
- 1. Smelt smør i en kjele. Visp egg og sukker. Tilsett smør og melk.
- 2. Bland sammen det fine og det grove melet med kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og salt.
- 3. Bland alt det tørre med væsken. Visp sammen alle ingrediensene til en klumpfri røre.
- 4. La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter.
- 5. Smelt smør i vaffeljernet og ha i litt vaffelrøre. Stek vaflene i varmt jern. Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate. Dersom du legger dem oppå hverandre, blir de myke.
Vaffelrøre kan fint fryses. Det kan også ferdigstekte vafler, men husk da å legge litt matpapir mellom hvert lag før du putter dem i fryseren.