Oppskrift

Grove scones - grunnoppskrift

35 minutter Enkel 15 minutter
Beskrivelse
Nybakte scones er perfekt til frokost. Disse er grove og smaker ekstra godt med gulost på.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 dl
hvetemel
2 dl
sammalt hvete, fin
1½ ts
bakepulver
¼ ts
salt
2 ss
sukker
70 g
kaldt TINE® Meierismør
2 dl
TINE® Lettmelk 0,5 % fett

Til servering

12 skiver
Norvegia® Lettost 16% fett
1 stk
avokado i skiver
1 stk
hjertesalat
4 stilker
bladpersille

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C. Sikt sammen mel og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett salt og sukker.
  2. 2. Del kaldt smør i biter og smuldre inn i melet til fint smuldret. Du kan gjøre dette med hendene eller i en kjøkkenmaskin med knivblad, men jobb raskt så ikke smøret blir mykt.
  3. 3. Tilsett melk og vend forsiktig til en samlet, men løs deig. Ha deigen ut på et lett melet bord og elt sammen forsiktig, ca. 30 sekunder.

    Det er viktig å bruke så lite mel som mulig på bordet slik at du ikke elter inn for mye ekstra mel og får kompakte scones.

  4. 4. Press deigen forsiktig utover til ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones med et melkeglass og sett sconesene på et stekebrett med bakepapir.
  5. 5. Pensle med litt ekstra melk og stek i ovnen i 14-16 minutter eller til gylne.
  6. 6. Del scones og legg på et salatblad. Topp hver scone med 2 skiver Norvegia® Lettost, 2 skiver avocado og noen blader bladpersille.

Luftige scones forutsetter at du jobber med deigen så lite som mulig. De er også aller best helt ferske. Topp dem med alt fra ost og skinke til syltetøy og rømme.

Laster ...