Oppskrift
Grove scones
15 minutter Enkel
Beskrivelse
Herlige nybakte frokostscones er en god start på dagen. Det er raskt å lage og perfekt å servere overraskende til en du er glad i. Kesam gir en fyldig og god smak, med en brøkdel av fettet.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
4 dl
sammalt hvete, grov (evt. fin)
4 dl
hvetemel (ca.)
½ ts
salt
6 ts
bakepulver
1 beger
Kesam® Mager Naturell (300 g)
1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir 8 store biter.
- 2. Bland mel, salt og bakepulver og tilsett Kesam og melk. Rør sammen til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter.
- 3. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter. Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ost på.
Kesam egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Den kan erstatte noe av fettet i bakverk og er en fin erstatning til rømme. Tåler ikke koking, men egner seg fint i varme retter som skal i stekeovnen.