Grove matpakkerundstykker
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Slik gjør du
- 1. Ha vann, melk, mel, salt, honning og smeltet smør i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.
For å få luftige rundstykker er elteprosessen viktig. Under elting blir glutentrådene lange og elastiske. Du kan sjekke om deigen er ferdigeltet ved å strekke en bit mellom fingrene til så tynt at du nesten kan se gjennom den uten at den ryker.
- 2. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel i størrelse.
- 3. Del deigen i emner og trill rundstykker. Legg over på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede, og la rundstykkene etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter.
- 4. Pensle rundstykkene forsiktig med sammenvispet egg og dryss på en blanding av solsikke-, valmue- og sesamfrø.
- 5. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 220 °C. Avkjøl på rist. Smør rundstykkene med pålegg som for eksempel Snøfrisk, spekeskinke, ruccola, salat og tomat.
Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.