Oppskrift

Grillet hvit pizza

90 minutter Enkel
Beskrivelse
Pizza med créme fraîche heller enn tomatsaus, toppet med deilige grønnsaker er forfriskende og godt.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

6 dl
vann
1 ts
tørrgjær
1 ts
sukker
1 dl
olivenolje
1 kg
hvetemel
2 ts
salt

Topping

3 dl
TINE® Crème Fraîche Original
1 stk
rødløk
14 stk
cherrytomater
1 pakke
aspargestopp
2 dl
Norvegia® Revet

Slik gjør du

  1. 1. Varm vannet til 37 °C og rør ut gjær og sukker i vannet. Tilsett olje og la stå i 5 minutter. Elt inn mel og salt og la heve under plast i 1 time.
  2. 2. Ha deigen på et melet bord og elt godt. Del deigen i to, form baller og etterhev i 20 minutter. Kjevle ut til pizzabunner.
  3. 3. Legg en pizzastein på grillen og varm opp i 10 minutter. Smør créme fraîche utover pizzabunnen. Topp med finsnittet rødløk, aspargestopper delt på langs, halverte cherrytomater og ost.

    Du kan selvsagt variere med tomatsaus og annen topping. Disse bunnene fungerer uansett. Hvit pizza er også godt med frisk topping, slik at du kan steke bunnen med créme fraîche og revet ost, og toppe med friske tomater og for eksempel spekeskinke.

  4. 4. Legg pizzaen på pizzasteinen og grill hver pizza for seg under lokk i 5 minutter, eller til bunnen slipper steinen.

Grill pizza på en pizzastein over høy, direkte varme. Det vil si at du legger kull i hele grillbunnen slik at pizzasteinen blir god og varm. Har du ikke pizzastein kan du bruke folie eller bakepapir, men da over indirekte varme og under lokk i 12 minutter.

Laster ...