Oppskrift

Grillet focaccia med ost og skinke

90 minutter Enkel
Beskrivelse
Focaccia på grillen fungerer supert! Denne deigen er fin å grille, slik at du enkelt får noen gode kuvertbrød til grillmåltidet.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

3 dl
vann
25 g
gjær
6 dl
hvetemel
1 ts
sukker
1 ts
salt
1 dl
olivenolje
2 dl
skinkestrimler
1 dl
sorte oliven
2 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original , eller annen revet ost
4 ss
TINE® Meierismør
2 ts
tørket rosmarin

Slik gjør du

  1. 1. Varm vann til 37 °C og rør ut gjæren i vannet. Tilsett mel, sukker, salt og olivenolje og elt til en smidig deig. La heve under plast i 1 time.
  2. 2. Ha deigen ut på et melet bord. Elt inn skinkebiter, skivede oliven og revet ost.

    En focaccia kan fylles med det du har i kjøleskapet, kjøtt- og pølsebiter, urter, stekte grønnsaker, soltørkede tomater eller mais. Det er bare fantasien som sier stopp for hva du kan elte inn i deigen.

  3. 3. Del deigen i fire og press eller kjevle til flate brød, 2 cm tykke. Smelt smør og pensle brødene. Strø på tørket rosmarin.
  4. 4. Legg brødene på grillen, under lokk, på indirekte varme. Indirekte varme får du ved å legge kullene på ene siden av grillen, og maten på andre siden. Da blir ikke maten brent før de er gjennomstekte.
  5. 5. Grill brødene i 13-15 minutter og snu dem jevnlig, så de ikke blir brent.

Deigen kan også brukes til pinnebrød som grilles over bål eller stekes som vanlig i ovn på 200 °C.

Laster ...