Oppskrift
Gresk salat
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Gresk salat og tzatziki laget med Kesam® passer til det meste, spesielt grillmat, men smaker også godt alene en varm sommerdag.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Gresk salat
4 stk
tomater
1 stk
rød paprika renset for frø og innmat
100 g
sorte oliven
¼ stk
rødløk i fine strimler
½ stk
skrelt slangeagurk
200 g
fetaost
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
2 ss
god olivenolje
Tzatziki med Kesam®
½ stk
skrelt slangeagurk grovrevet
1 stk
hvitløksfedd
3 dl
Kesam® Naturell
½ ts
salt
½ ts
nykvernet pepper
Slik gjør du
- 1. Kutt og bland tomat, paprika, oliven, rødløk og agurk i en stor bolle eller på tallerken. Ha på fetaost. Smak til med salt, pepper og olje.
- 2. Skrell agurk med en ostehøvel. Riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
- 3. Finhakk hvitløksbåter og bland med Kesam® og agurk. Smak til med salt og pepper.
- 4. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.
- 5. Server salaten med tzatziki på eller ved siden av. Server gjerne med godt brød til.
Tzatziki med Kesam®
Litt sukker i salaten får frem en solmoden smak i grønnsakene.