Oppskrift

Gnocchi med squash og salviesmør

90 minutter Enkel
Beskrivelse
Små potetboller smaker nydelig med salviesmør og varmet squash. Det blir en enkel middagsrett, eller du gjør som italienerne, og spiser det som forrett, nattmat eller ved siden av langtidsstekt kjøtt.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

4 Porsjoner

GNOCCHI

4 stk
store melne poteter (ca. 1 kg)
2 stk
eggeplommer
2 dl
hvetemel
1 ts
salt
2 fedd
hvitløk
1 stk
grønn squash
1 stk
gul squash
1 ss
TINE® Meierismør

SALVIESMØR

200 g
TINE® Meierismør
16 stk
salvieblad

TIL SERVERING

100 g
revet parmesan
¼ ts
nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 220 °C. Stikk hull i potetskallet med gaffel og bak poteter i ovnen til de er møre, ca. 1 time. Avkjøl og grav ut innmaten. Press potetmassen gjennom en potetpresse slik at du får en luftig mos.
  2. 2. Rør inn eggeplomme og tilsett mel og salt. Kna deigen jevn og smidig. Del deigen i seks like store deler og rull hvert emne ut til fingertykke lange pølser på godt melet bakebord.
  3. 3. Del pølsene i ca. 2 cm lange biter. Rull hver bit med fingertuppen eller med baksiden av en gaffel. Legg over på et melet underlag med litt mellomrom.
  4. 4. Finsnitt hvitløk og del grønn og gul squash i skiver. Stek hvitløk med squashskivene til de er gylne på begge sider i en stor stekepanne med smør. Sett til side.
  5. 5. Gnocchi er perfekt med bare salviesmør også, hvis du føler for å være minimalistisk. Ellers kan du mikse inn det du har av grønnsaksrester.
  6. 6. Smelt smør på medium varme i en stor panne. Ha i salvieblader og stek til smøret får en gyllen farge og salvien er sprø.
  7. 7. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og slipp små porsjoner med gnocchi ned i vannet av gangen. Kok i ca. 2 minutter eller til de flyter opp mot overflaten.
  8. 8. Ta opp med en hullsleiv og ha direkte i pannen med smør. Vend forsiktig underveis. Server med stekte squashskiver, revet parmesan og nykvernet pepper.

For perfekt gnocchi må du bruke melne potettyper, som mandelpotet, Pimpernell eller Kers Pink. Gaffelmerkene som presses inn gnocchien, er for å holde på sausen.

Laster ...