Oppskrift
Glutenfrie skoleboller
90 minutter Enkel
Beskrivelse
Ferske og saftige skoleboller for de med cølaki og ikke kan spise gluten. Denne oppskriften på glutenfrie skoleboller har fiberhusk og glutenfritt mel, og med kesam i deigen beholder bollene saftigheten. Ønsker du å lage "vanlige" glutenfrie boller, dropper du bare å ha i fyllet og kokosmassen oppå.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 Porsjon
Grunndeig glutenfrie boller
3 dl
Kesam® Naturell
3 dl
varmt vann
2 ss
fiberhusk
70 g
jyttemel
500 g
lyst glutenfritt mel
50 g
gjær
6 ss
smeltet TINE® Meierismør
½ ts
salt
1½ dl
sukker
1 ts
kardemomme
Vaniljefyll
3 dl
Piano® Vaniljekrem til steking (ca)
Kokosglasur
5 dl
melis (ca)
½ ss
sitronsaft
1 stk
eggehvite (kan erstattes med samme mengde vann)
1 dl
kokosmasse (ca)
Slik gjør du
- 1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, Semper mel (glutenfritt mel) og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5-8 minutter. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt.
- 2. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i 30 minutter.
- 3. Trill ut deigen med olje på hendene. Trill ut store boller og legg dem på bakepapir på stekeplate. La de glutenfrie bollene etterheve i ca 20 minutter.
- 4. Forvarm stekeovnen til 225°C.
- 5. Legg i 1 ss vaniljekrem i midten og stek skolebrødene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
- 6. Avkjøl skolebrødene på rist. Rør sammen melis, sitronsaft og eggehvite. Den må ikke bli for tynn. Hvis du synes den blir for tykk, kan du tilsette noen ts med vann. Smør på meligglasur på hver bolle og dypp bollene så i kokosmasse like før de skal serveres.
Vaniljefyll og steking
Kokosglasur
Opprinnelig er skoleboller uten rosiner, men det er ikke noe i veien for å tilsette rosiner i deigen. Da kan du ta ca 1 dl og kna dem inn i deigen når du ruller bollene.